Over mij

“Een adviseur is een raadgever. Een goede adviseur is iemand die je de raad geeft, waarmee je aan de slag kunt of waarmee je verder komt” [Andre Gruisen]

Ik vertel je wie ik ben, wat ik doe en vooral wat ik voor jou kan betekenen.

Een klant is voor mij iemand die naar een bedrijf gaat, of de winkel binnenstapt en daar iets haalt, iets koopt. De prijs en veronderstelde kwaliteit bepaalt of gekocht wordt. Zo’n klant , dat is dus een consument. Consumenten, zoals ik privé ook ben, zoeken, vergelijken en kopen iets, om dat vervolgens te gebruiken; te consumeren.

Mijn cliënt-benadering gaat verder dan het aanbieden en leveren van een product. Een cliënt van mij krijgt een begeleiding, waarbij een vertrouwensrelatie wordt gebouwd. Vanuit die relatie en binnen die relatie, komt de levering tot stand van de producten (bijvoorAfbeeldingsresultaat voor persoonlijkbeeld de tekeningen) en de diensten (bv. advies over constructies, ontwerp en materialen). Ik werk dus eerst aan een relatie en van daaruit bepalen we welke producten en diensten we nodig hebben om het resultaat te bereiken. Het resultaat kan een mooier restaurant zijn, plezieriger, comfortabeler, met een betere akoestiek. Of een restaurant met een moderne voorgevel of een groter terras. Sommige cliënten vragen aanvankelijk om ‘het product’,  bijvoorbeeld de tekening, zonder gesprekken, zonder ‘connectie’, maar merken al snel de meerwaarde van een betere relatie; die is namelijk dat we elkaar kennen, vertrouwen en helpen. Dat doen we samen, dat doen we  ‘on the spot’ als het snel moet gaan.  We weten wat we van elkaar mogen verwachten en wat we aan elkaar hebben.

Dat maakt samenwerking veel makkelijker en prettiger. Mijn cliënten komen ook vaak en graag terug om extra hulp, een revisievergunning of om ‘gewoon’ contact te houden. Die persoonlijke benadering en begeleiding vind ik belangrijk; dat maakt mijn werk leuk, dat geeft mij energie en mede daardoor worden de resultaten beter. Het is mijn passie om jou te helpen met advies, met vergunningen en met bruikbare tips, opties en ideeën.

Met die persoonlijke benadering  werkte ik heel plezierig en langdurig samen met onderstaande bedrijfsleiders. Ik begeleidde hen door het hele  bouwproces, niet alleen de ontwerp- en de vergunningfase, maar ook tijdens de bouw, waarbij ik tips gaf en aanwijzingen om een beter, goedkoper of mooier resultaat te bereiken.

Een greep uit de mensen en bedrijven met wie ik samenwerkte. Vaak in een langdurige periode, van inspiratie tot realisatie. Ga er eens kijken naar het resultaat !

 • Paul en Vivianne Hoorebeke-Bonte in Eede (trappen en interieurbouw ‘Goed Idee’, http://www.goed-idee.be’),

  showroom / toonzaal van Goed-Idee. In aanbouw

  showroom / toonzaal van Goed-Idee. In aanbouw

 • Aart, Bart en Jens Hoogstad in Sas van Gent (Bar/Grill ‘Dockside’ , http://www.dockside.nl , ca. 1,5jr en terugkerend)
 • Edwin en Blanche Vinke in Hoofdplaat/Slijkplaat (Restaurant de Kromme Watergang, http://www.krommewatergang.nl , ca. 1 jr.)
 • Bianca Bonte in Oostburg (Kookwinkel Bianca Bonte, http://www.biancabonte.nl, ca. 2 jr)
 • Marcel Godijn in Oostburg/Groede (Forellenvisvijver , http://www.visseninoostburg.nl,  ca.1jr en terugkerend)
 • Yassher Ullah , met restaurants in Breskens en Cadzand (http://www.pizzerialacasa.nl en http://www.tearoom-restaurantcolumbia.nl)
 • Els en Jurgen van Hootegem (Elsje Fiederelsje Pannekoekenhuis, http://www.elsjefiederelsje-breskens.nl)
 • Peter de Leeuw (Hotel de Rode Leeuw, http://www.hotelderodeleeuw.nl)
 • Richard de Jong (makelaardij en verhuur, http://www.dejongmakelaardij.com)

Allemaal heel gepassioneerde mensen, die zich inzetten om anderen te helpen met mooie producten en een leuke ervaring/beleving. Dat zijn ook de klanten met wie ik graag werk. Herken jij iets van jezelf hierin ?

Jij bepaalt, jij gebruikt en jij betaalt het gebouw. Jij hebt wensen en doelen en ik help je het resultaat dat in je hoofd en in je hart zit, werkelijkheid te maken. Ik werk binnen persoonlijke ‘cliënt-relaties’, want daardoor kan ik werken met het geheel van je wensen, met jouw levensstijl, met wat jij belangrijk vind. Die benadering noem ik Holistisch, omdat ik uw hele situatie bij mijn advies betrek.

Ik ben de bedenker van de term en de filosofie van Holistisch Bouwadvies.

Ik ben de stichter van het bedrijf Holistisch Bouwadvies Zicht.

Ik ben de auteur van “Initieren, Adviseren, Coördineren en Realiseren”

Ik ben bouwkundig ingenieur (Ing/Bsc)

Ik ben gecertificeerd asbestdeskundige (2014-2017).

Ik ben gepassioneerd ondernemer, die andere gepassioneerde ondernemers met een restaurant helpt, om hun gebouwen optimaal te benutten; efficient, comfortabel, gastvrij. Ik richt me op restaurants die zich extra inspannen om gezond en verantwoord voedsel te presenteren.

Visie:
Ik ondersteun gepassioneerde restauranthouders met het optimaal benutten van hun assets.

Assets: gebouwen, terreinen , gronden, reclameborden, gevel- en lichtreclame, terrassen, enz. Maar ook hun omgeving, locatie, situatie en ligging.

Missie:
Ik wil tussen 2018 en 2020 minstens 1000 mensen goed adviseren. Om 1000 mensen te bereiken, lever ik een deel van mijn diensten on-line. Advies is GOED , als je er op één of andere manier beter van wordt. Deze mensen wil ik helpen hun doelen te bereiken, met advies op gebied van (hun) gebouwen, hun omgeving, hun middelen (assets*) , hun positie op persoonlijk, financieel en zakelijk vlak. Dat heeft een positieve uitwerking op de mensen zelf, hun bedrijf, hun relaties, hun omgeving en daarbuiten.

Tenslotte heb ik nog één vraag aan jou. Deze website is nieuw, mijn aanpak is nieuw en ik wil beide verbeteren.

Je kunt me helpen met één klik.  En als bedankje stuur ik je 10 gratis tips over bouwen of gebouwen naar jouw keuze; waar wil je meer over weten ?

Voel je een connectie, waardeer je mijn visie en deel je mijn overtuigingen ? Geef dan je waardering op een schaal van 0-10.
(0 = geen connectie  ;   10 = zoals jij het schrijft, zo wil ik het ook)

Waar mag ik de 10 tips naartoe sturen ?s

favicon