(Niet) kopen in Spanje ?

Bron: Second Home Expo
De vraag naar vakantiewoningen in Spanje blijft groeien

In verschillende Spaanse kuststeden zijn de huizenprijzen het afgelopen jaar met meer dan 10% gestegen. Dit komt vooral door de blijvende buitenlandse vraag naar een tweede woning. Er worden ook steeds meer woningen aangekocht door Spanjaarden zelf als investering.

Herstel vastgoedmarkt

… Het herstel is het grootst op de Balearen, de Canarische Eilanden, langs de Costa del Sol, de noordkust van Alicante en in de streek rond Barcelona. Ook aan de kust van Cadiz (Sotogrande, Tarifa, Puerto de Santa Maria) boomt de Spaanse vastgoedmarkt.

Gratis … naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 22 en 23 september 2018 vindt de beurs Second Home Expo in Brussel Expo plaats. Wilt u deze beurs … gratis bezoeken?

U kunt hier uw gratis inkomtickets downloaden

Sterke prijsstijgingen

Als gevolg van het herstel van de woningmarkt stijgen de prijzen, vooral langs de stranden. De zones waar de prijzen het meest de hoogte in gingen – soms met meer dan 10% in het eerste kwartaal van 2018 tegenover dezelfde periode vorig jaar – zijn Mallorca, Ibiza, Lanzarote, Fuerteventura en bepaalde plaatsen in Huelva, Alicante en Malaga.

Populair bij buitenlanders

De toenemende activiteit in de woningsector en de prijsstijgingen worden veroorzaakt door de buitenlandse interesse in een tweede woning. Vastgoed langs de Spaanse kust is in trek bij buitenlanders, vooral op de Costa del Sol, de Costa Blanca en de eilanden. In 2017 kochten buitenlanders maar liefst 13% van het totaal aantal verkochte huizen in Spanje (meer dan 61.000 woningen). De buitenlandse kopers zijn vooral Britten, gevolgd door Scandinaviërs en Belgen. In Marbella zijn er het meest Scandinavische kopers. Daar valt het ook op dat ze alsmaar jonger worden, met een gemiddelde leeftijd van 42 jaar.

Dit is een ingekorte versie van een artikel. Ik heb het ingekort en samengevat, zodat het snel en makkelijk leesbaar is.
Dat is wat ik doe; moeilijke dingen eenvoudig maken en je tonen waar het om gaat.
Heb je vragen ? info@zichtbouwadvies.nl
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.