Isoleren aan de binnenzijde ?!

Een veel gestelde vraag is of je beter isoleert aan de binnenzijde of de buitenzijde.

Dat is een vraag die heel afhankelijk is van de situatie, maar een veel voorkomend argument is, dat de buitenkant van de buitenmuur ook gelijk de perceelsgrens is. En dan mag je, of wil je daar niet voorbij komen. Dus dan maar aan de binnenkant isoleren;

Vaak met isolatie, rachels, kepers of metalstud (ook een koudebrug) en dan gipsplaat er tegen.

Best bewerkelijk, want je moet een lijn uitzetten, de kepers in die lijn plaatsen en loodrecht stellen. Dan de kepers ook nog precies 60cm hoh plaatsen, zodat de gipsplaat er goed op uitkomt.

Plafonds idem dito; rachels stellen, waterpas houden en ook nog de goede hoh afstand…pfff !. Zwaar hè, zo boven je hoofd werken ?!

Dan isolatiematten en gipsplaat er tegen schroeven.

 

Wist je dat dat veel gemakkelijker kan ?

 

Door gipsplaat met PIR-schuim kun je tijd en moeite besparen. Het is isolatie en afwerking in één keer. En omdat de plaat van zichzelf veel stijver is, heb je ook veel minder bevestigingspunten nodig. Geen stelwerk meer qua hoh afstand. En als je met een volledig element begint, heb je gelijk een goede richtlijn om de andere elementen loodrecht te plaatsen.

 

Dit is een voorbeeld van zo’n kant en klare plaat, te gebruiken voor wanden en plafonds :

 


Bron: Recticel Insulation
Hoe kan ik mijn wanden en plafond isoleren en meteen afwerken?

Waarom zou u eerst isoleren en achteraf nog een plaat monteren om uw binnenmuur af te werken? Eurothane G isolatie van Recticel Insulation doet namelijk beide. Deze isolatieplaat heeft een kern in hard PIR-schuim en is aan één zijde bekleed met een gipskartonplaat. Zo isoleert u alle wanden langs de binnenzijde en zijn ze snel behang- of schilderklaar. Een bijkomende dampremmende laag? Niet nodig, want tussen het gipskarton en de isolatie is dit al voorzien. Handig toch?

Eurothane G isolatie is beschikbaar in 3 formaten. Met een beperkte dikte kunt u al uitstekend isoleren dankzij de uiterst goede warmtegeleidingscoëfficiënt (λD = 0,022 W/mK). Dankzij de afgeschuinde kanten kunnen de gipsplaten naadloos worden afgewerkt.

Met de grote platen (260 cm hoog en 60 of 120 cm breed) kunt u snel kamerhoog isoleren.

Eurothane G isolatie - Recticel Insulation

De kleine plaat (120 cm hoog en 60 cm breed) is erg handig om zolders en andere ruimtes te isoleren. Dankzij het compacte formaat krijgt u die makkelijk door bijvoorbeeld een zolderopening. De kleine plaat is ook erg licht, en dus makkelijk door één persoon te dragen en te plaatsen. Het gipskarton is bovendien waterwerend, waardoor u ook perfect kunt isoleren in vochtige ruimtes, zoals een badkamer of een keuken.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.