Wat is advies ? 

Ik werk als Holistisch Bouwkundig Adviseur en dan vraag ik mezelf af; een adviseur, wie is dat dan ? En Advies, wat is dat dan ?
Adviseur wordt door DDvD beschreven als : raadgeving; op advies van, aanraden. Dat zegt me nog niet zoveel, dus ga ik verder zoeken, zo zit ik in elkaar. Als ik iets wil weten dan zoek ik het uit. En ik wil veel weten. Dus ik zoek veel uit en dan kom ik tot de conclusie dat er veel, heel veel te weten is. Veel meer dan ik in dit leven kan uitzoeken. En dat geeft me dan weer het signaal om niet te blijven hangen in het zoeken, maar om me te focussen op het begin van mijn gedachtenspoor. Dus terug naar de vraag: “advies, wat is dat ?”  Ik zoek dus verder in DDvD en via raadgeving kom ik op raad.

raad (de; m) 1.aanbeveling om iets te doen, te laten; 2.(meervoud: raden) aantal personen, bijeengekomen om over een of andere zaak te beslissen. Met de 2e uitleg kom ik niet verder, ik ben geen groep van mensen die bijeenkomt om over een zaak te beslissen. De eerste uitleg brengt me op aanbevelingen (weer via DDvD) kom ik op aanprijzen… aha ! Aanprijzen wordt uitgelegd als iets begeerlijk of aannemelijk maken. Ik maak als adviseur dus dingen aannemelijk of begeerlijk. Ik maak begeerlijk wat ik denk dat mijn klanten aanspreekt. Ik maak aannemelijk wat mijn klanten zich wellicht nog niet hebben bedacht of gerealiseerd. Waarom zou ik dat doen ? Omdat mijn klanten hun doel willen bereiken, maar nog niet weten op welke manier ze dat doel kunnen bereiken. Ik toon ze opties, ik biedt mogelijkheden aan. In die zin prijs ik inderdaad mogelijkheden aan, die hen (bege)leiden op de weg naar hun doel. Daarbij zoek ik mogelijkheden die die weg naar dat doel zo kort mogelijk maken. Ik zoek de route die de kans op het bereiken van dat doel zo groot mogelijk maakt. Als ik een Fransoos vraag naar de weg naar Lyon, dan kan ik via de RouteNational gestuurd worden of over de Peage. Op beide routes kom ik uiteindelijk wel in Lyon. Wie veel van de omgeving wil zien kiest voor de 1e optie en wie er zo snel mogelijk wil aankomen, kiest voor de 2e optie. Ik leg mezelf de taak op , om als adviseur alleen de begeerlijke opties aan te bieden en de klant de consequenties te tonen van die opties. Om een (voor)selectie te maken van begeerlijke opties, moet ik de klant leren kennen. Wat kent, wilt en waar houdt de klant van ? Wat vind hij of zij belangrijk ? Dat komt vaak al bij de kennismaking ter sprake.  Dus laten we daarmee beginnen; maak nu contact met mij via 06.1481.3332 of info@zichtbouwadvies.nl , voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Gewoon, gezellig en vrijblijvend met een bakje koffie of thee, en liefst bij u thuis of op de zaak. Daar leer ik u het beste kennen, daar kan ik u het beste adviseren. Graag tot straks !
Wilt u meer lezen over wie ik ben en wat ik doe in mijn volgende blogs ? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief : info@zichtbouwadvies.nl

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.