overloop…

Deze keer een bericht dat overloopt van luxe. Het gaat over een bouwterm die we allemaal kennen; OVERLOOP. Een raar woord, want je loopt over heel veel vloeren, maar er heet er maar één “een overloop”. Dat is eigenlijk de gang op de verdieping, die alle kamers toegang geeft. Die ruimte loopt niet over van ruimte, want die is vaak maar klein en functioneel. Vaak maar enkele vierkante meters groot. Dus dat loopt niet over van ruimte..

Overlopen naar de vijand kan ook. Dat zag je vroeger regelmatig. Het gebeurd nog steeds, maar minder duidelijk.

Overlopen van je hoofd kan ook. Dat zie je tegenwoordig vaker. Het gebeurde vroeger ook wel, maar dan werd dat overspannen of overwerkt genoemd.

Overlopen van een emmer, een ligbad en ja, ook een zwembad. Dat is een speciaal overloopzwembad, met een verborgen goot. Die goot zorgt ervoor dat de golven snel wegdempen en dat de pomp continue gevoed wordt met overlopend water, zodat die blijft filteren. Heel mooi is het, als de goot zó wordt gemaakt, dat de overlooprand bijna net zo hoog is aan de zwembadrand.

Dan is namelijk ook het waterniveau bijna gelijk aan de grond rond het zwembad en dat oogt strak. En strak is wat veel mensen mooi vinden. Wat is jouw stijl ? Romantisch, klassiek, sober, strak, weelderig ? Hout, glas, beton staal ? Wit, zwart, kleurig, naturel ? Laat me eens wat weten in de box hieronder.

Dit zwembad, dit bericht, het is een idee dat zonet in me opkwam.  Loop jij ook over van ideeën ? Laten we dan eens om tafel gaan zitten en samen iets moois, iets unieks, iets bedenken dat precies bij jou past. Samen bereik je meer dan alleen. Zullen we de zaken eens samen overlopen ? Stuur me een mailtje, dan loop ik over naar jou en bespreken we gratis en vrijblijvend !

info@zichtbouwadvies.nl

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.