Dat stinkt naar meer !

Stank,

de meeste mensen zijn heel gevoelig voor akelige geurtjes. Geurtjes van zweet, slechte adem, de WC op de camping, benzinedampen, de mestgeuren van varkensboerderijen… We kennen allemaal wel een stank waar we allergisch voor zijn. Trouwens, wat is voor jou de meest afschuwelijke geur ?

Toch zijn er mensen die de stank van mest trotseren. Het zijn de mensen die graag op het platteland wonen. In een voormalige boerderij wonen ze op een groot erf, met een oprijlaan, een schuur en een ruime woning. Soms met de woning in de schuur of er aan vast gebouwd. Sommige met een rieten dak, andere met 6 slaapkamers of een keuken als een balzaal. Twee of drie garages ? Geen probleem.
Die mensen kiezen voor de rust en ruimte van de polder. Heeeerlijk ! Ik heb er zelf ook voor gekozen en dat was nog vóór 2016. Toen was er nog geen ….

WET PLATTELANDSWONINGEN

Ja, ook daarvoor hebben ze een wet geschreven. Maar deze keer een leuke wet. Het geeft meer mogelijkheid om op het platteland te wonen. Als een boerderij als bedrijf wordt opgedoekt of samengevoegd met een boerderij uit de omgeving, dan kun je daar dus als ‘burger’ gaan wonen. Dan hoef je geen boer te zijn, je hoeft geen koeien te melken en je hoeft niet de hele dag op de trekker te zitten. JE mag gewoon over het weiland gaan zitten staren. En dat is wel wat anders dan naar de geraniums !

Dus wat houd je tegen om ook een plekje op het platteland te zoeken ? De prijzen zijn vaak gelijk aan die van de steden, alleen met een tuin die 20 keer groter is , weinig of geen buren en frisse, zuivere lucht. Okee, af en toe eens een ‘landelijk luchtje’, maar wat geeft het ? Beter dan uitlaatgassen !

Ook als je een eigen bedrijf hebt, als je veel hobby’s hebt, een zeilboot, of gewoon graag bezig bent, dan is een grote schuur vlakbij je huis een uitkomst.

Het is gewoon een kwestie van doen, verkoop of verhuur je appartement en ga lekker de stad uit ! Woon waar er ruimte is  !

Wat houd je tegen ?  Waarom zou jij nooit op een boerderij willen wonen ? Of waarom juist wel, maar lukt het je (nog) niet ?

Schrijf het hieronder, of schrijf me direct. IK BEN JOUW OPLOSSING !

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.